Aile Hukuku
Hukuk Büromuz tarafından evlenme, nişanlanma, boşanma, nafaka yükümlülükleri, velayet, eşler arasındaki mal rejimleri, hısımlık, soybağı kurulması, evlat edinme, çocuk malları, aile malları ile vesayet gibi konularda aile hukukundan doğan ihtilafların mahkeme önünde çözümünde ve taraflar arasında protokol düzenlenmesi noktasında hukuki destek verilmektedir.
Profesyonel ve Deneyimli Avukatlık Hizmetleri
Kayseri Aile Hukuku Avukatı
Fatma Temizer Uysal Hukuk Bürosunda İş Hukuku alanında geniş bir kapsamda hizmet sunulmaktadır.Bu çerçevede nişanlanma, evlenme, ayrılık ve boşanma davaları, evliliğin butlanı, iddet, velayet, vesayet, nafaka ve tazminat davası, mal rejimleri, evlat edinme, soybağı, aile konutu şerhi, ailenin korunması, çocuk mallarının korunması, babalık davası, tanıma davaları, çözümüne yönelik olarak büromuzca aşağıdaki hizmetler verilmektedir.
Aile Hukuku alanlarında hizmet almak istediğiniz konuyla ilgili bizimle iletişeme geçebilirsiniz.
Aile Hukuku Alanında Neler Yapıyoruz?
- Aile hukuku alanında tüm mevzuatın güncelliğinin takibi.
- Boşanma ve soybağı davalarının yürütülmesi,
- Anlaşmalı boşanmalarda protokol düzenlenmesi ve yürütülmesi,
- Aile Mahkemelerinde görülen tüm uyuşmazlıkların çözümü,
- Nişanlanmanın sona ermesinden kaynaklanan ihtilafların çözülmesi,
- Çekişmeli boşanma davalarında maddi ve manevi tazminat taleplerinin sunulması,
- Evlenecek taraflar arasında yapılacak malvarlığı sözleşmeleri hakkında danışmanlık hizmeti sağlanması,
- Boşanmadan sonra mal varlığı tasfiyesinin yürütülmesi,
- Evlat edinmeden kaynaklanan uyuşmazlıkların çözümü,
- Velayet ve nafaka hükümlerine aykırı davranılmasına karşı hukuki çözüm yolları üretilmesi,
- Aile içi şiddet ve benzeri hallerde tedbir kararı alınması,
Öncelikle dava açmak isteyenlere tavsiyemiz, dava aşamasında ve dava sonrasında uğrayacağınız hak kayıplarını önlemek amacıyla mutlaka bir avukatın yardımına başvurmanız. Bu yardım yazılı olabileceği gibi sözlü olarak da istenebilir. Alınacak yardım neticesinde tüm taleplerinizi bir dilekçe haline getirip tarafların son 6 ay birlikte yaşadıkları yerdeki ya da taraflardan birinin ikametgahlarının bulunduğu yer Aile Mahkemesi’ne başvurulur.
Bu açıklamalar ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASI İÇİN KISMEN GEÇERLİDİR. ZİRA TARAFLARIN ANLAŞMALI BOŞANMA DAVASI AÇMASI DURUMUNDA BELİRLEDİKLERİ HERHANGİ BİR YERDEKİ AİLE MAHKEMESİNE DE BAŞVURMALARI MÜMKÜNDÜR.
Bir diğer husus ise dava dilekçesinin içeriğidir. Bilinenin aksine sadece ‘boşanmak istiyorum’ demek boşanma davasında yeterli değildir. Öncelikle kusurlu eşin dava açma hakkı bulunmadığından mümkün mertebe bu evliliğin bitmesinde kusuru olmayan tarafın dava açması gerekmektedir. Tabi bu kusurun göreceli oluşu ve de kimse bir evlilikte kendini kusurlu görmeyeceği için, kusuru diğerine göre daha az olan taraf ta dava açabilmektedir. Ancak dava iddialardan oluşacağından illa ki bu iddiaların ispatı gerekecektir. Bunun için de ilk paragrafta belirttiğimiz gibi kişilerin delillerini toplama ve sunma hususunda mutlaka bir avukata danışmaları yararlarına olacaktır. Tabi ki şahıslar avukat tutmadan da davalarını açıp, yürütebilirler ancak karşılaştığımız pek çok davadan edindiğimiz tecrübe şudur ki; hukukta bir işlemin yapılması, dilekçelerin sunulması için kesin sürelerin kaçırılması halinde , yapılacak hiçbir şey kalmadığında, istenecek yardımın da bir faydası olmayacağıdır. Pek çok kişi dava açarken almadığı yardımı dava aşamasında talep ettiğinde , kaçırmış olduğu sürelerden kaynaklı olarak hak kaybına uğramaktadır.
Kimse evlenirken boşanmak için evlenmez. Ancak evlilik birliğinin tamamen sonlanması hususunda artık hem fikir olunmuşsa , bir çok insan , evlenirken gösterdikleri saygıyı boşanırken de gösterebilmektedirler. Bu da anlaşmalı boşanma kurumunu doğurmuştur. Müşterek çocukları varsa onların velayetinden tutun da , sahip oldukları menkul, gayrimenkul ve araçların paylaşımına, nafaka, tazminat konularına kadar her konuda anlaştıklarını gösterir bir protokol düzenleyerek tek celsede boşanabilmektedirler. Elbette ki bir çok insan bu şekilde boşanma yolunu seçerek, yıpranmadan ve yıpratmadan boşanmayı başarabilmektedir. Ancak yaşanılan olayların boyutları gereği anlaşma zemini yakalayamayanlar da çekişmeli boşanma davası açarak taleplerini dile getirmektedirler.
Anlaşmalı boşanma ve şiddetli geçimsizliğe dayalı boşanma davalarının dışında bir de özel boşanma sebepleri vardır. Bunlar da Bunla da altı aydan fazla sürmüş terk, akıl hastalığı, cana kast ve fena muamele, onur kırıcı davranış, zina, suç işlemek ve haysiyetsiz yaşamdır. Ancak genel manada gerekçe olarak gösterilen nedenlerden sayılmaz. Çünkü pek çok sorun genel bir kapsam olan şiddetli geçimsizlik başlığı altında toplandığından daha çok boşanma davalarında davanın konusu olarak şiddetli geçimsiz nedeniyle açılan boşanma davası gösterilir.
Nitelikli Hukuk Avukatı
Alanında uzman, deneyimli ve güven merkezli çalışan büromuz; tüm müvekkillerine nitelikli hukuk hizmetleri sunmaktadır.
10 Yılı Aşkın Tecrübe
Fatma Temizer Uysal Hukuk Bürosu 10 yılı aşkın tecrübesi ve birikimiyle başarıya giden yolda güvenilir çözüm ortağınız.
Yüksek Başarı
Müvekkillerimizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini her olayda ayrı ayrı değerlendirerek en iyi sonuçlara ulaşmak için çalışmaktayız.